verbindt mensen, media en maatschappij

“Wat een leuke middag!”, twittert Marieke Elsinga over Meerdoc workshops

De Zwanebloem krijgt prijs van Marieke Elsinga (artikel uit krant bij blog))
Weekblad Westerpost 29 mei 2019

“Wat een leuke middag. De Zilveren MeerRadio Microfoon uit mogen reiken aan jong radio talent. Winnaar was groep 7 van OBS De Zwanebloem uit Zwaanshoek. Gefeliciteerd!” Dat twitterde Marieke Elsinga op 21 mei 2019, de dag dat zij samen met wethouder en loco-burgemeester Marja Ruigrok dé trofee voor de beste, door scholieren zelf gemaakte radio-uitzending in het seizoen 2018-2019 overhandigde.

Jonge radiotalentjes genieten volop
Die prijs is de bekroning van elk seizoen van de media workshop Maak Nieuws bij MeerRadio. Een productie van Meerdoc in opdracht van centrum voor kunst en cultuur Pier K en MeerRadio, beide in Haarlemmermeer. En het wás ook een heel erg leuke middag. Kijk maar naar dit filmpje, waarin je ziet hoe Marieke Elsinga na vele jaren terugkeert naar waar zij ooit begon en jonge radiotalentjes ontmoet! Wat vonden die het prachtig… en zij niet alleen. Ook hun ouders en docenten genoten volop.

Workshops rond media met maximale uitstraling
Maak Nieuws bij… is één van de door Meerdoc geproduceerde leukste mediawork­shops die zich op een aantal punten onderscheidt. Niet alleen is het superspannende workshop voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, maar het is ook een evenement dat veel publiciteit trekt en dus uitstraling heeft. Daarom worden lokale mediastations en streekomroepen (maar natuurlijk ook alle deelnemende scholen) helemaal blij van deze media workshops.

Hé… dat wil jij toch ook??
Zelf een eigen radio-nieuwsuitzending maken die wereldwijd beluisterbaar is. Leren nieuws lezen zoals een professionele nieuwslezer dat doet. Interviewen, muziek uitkiezen, jingles starten en nummers aankondigen voor de radio… alles in een helemaal echte, originele en officiële studio. Onder begeleiding van ervaren mediamensen. Dat is de Meerdoc formule. Bewezen succesvol sinds 2016 en nu al volop ‘on air’. In Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amsterdam, Noordwijk e.o., Katwijk en Haarlem. Dat wil jij toch ook? Dat kan. Stuur ons een mailtje voor meer info over de leukste media workshops of bekijk eerst ons workshop-aanbod.