verbindt mensen, media en maatschappij

“Toekomst voor boeren in Haarlemmermeer, maar dan wel op beperkte schaal”

“Er is wel een toekomst voor boeren in Haarlemmermeer, maar op beperkte schaal. Andere functies hebben in de polder nu prioriteit. Maar agrariërs die een rechtstreekse weg naar de consument weten te vinden, hebben een kans.”

Dat zegt Flip Blom in het 4e Erfgoed journaal Haarlemmermeer (2e seizoen). De akkerbouwer was één van de organisatoren van het Oogstfest Plesmanhoek op 13 augustus jl., waarover je in het nieuwe Erfgoed journaal een reportage kunt zien. Vanaf tijdcode 7.14. In die reportage ook veel ‘antieke’ trekkers, combines en andere landbouwmachines, maar ook fraai historisch filmmateriaal van agrarische activiteiten in de Haarlemmermeerpolder van vroeger.

Vergeten voorwerpen
In het Erfgoed journaal verder een reportage over de tentoonstelling van vergeten voorwerpen in het Historisch Museum in Hoofddorp. Daar zie je alledaagse gebruiksvoor­werpen, die tientallen jaren heel gewoon waren in Nederland. Maar waarvan mensen van nu vaak niet meer weten waar die voorwerpen voor dienden. Verslaggevers Benjamin en Chiara nemen, samen met jeugdige bezoekers, enkele van die voorwerpen onder de loep.

Erfgoed Uittips en Erno Kiljan
In de Erfgoed Uittips de stoombrandspuit die je op 10 september in Stoomgemaal Halfweg live in actie kunt zien, de Open Monumentendagen van 2023 en de Red Ball Express rit 2023, met tientallen originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Erfgoed vrijwilliger Erno Kiljan, conservator op het Fort van Aalsmeer (CRASH ’40-’45), ontvangt als speciale onderscheiding het glazen Klavertje Vier als blijk van waardering voor zijn inzet, ziel en zaligheid.

Kijk het Erfgoed journaal Haarlemmermeer 2-4 online
Of bekijk het in ieder voorprogramma in het Filmhuis C. in Nieuw-Vennep.
Bekijk alle afleveringen.

 

Uit het Witte Weekblad Nieuw-Vennep van 23 augustus 2023:

Erfgoed journaal Haarlemmermeer wordt mede mogelijk gemaakt door: