verbindt mensen, media en maatschappij

Organisatie

 · BIJZONDERE GASTEN · MEERDOC TV > KIJK JE MEE?

Bestuur & raad van advies en toezicht

Stichting Meerdoc heeft een onafhankelijk bestuur en een raad van advies en toezicht. De bestuurs- en raadsleden ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden voor Stichting Meerdoc. Wij onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie, de Fair Practice Code en de Governance Code Cultuur. Stichting Meerdoc is gevestigd in Haarlemmermeer.

 

BESTUUR STICHTING MEERDOC

 

Mr. Adé Konijn BEc, penningmeester en waarnemend voorzitterhttps://meerdoc.nl/wp-content/uploads/A.E.D.-Konijn-penningmeester-Meerdoc-1.jpg

Studeerde economie aan de Hogeschool voor Economische Studies (HES) in Amsterdam en Nederlands Recht aan de Universiteit Leiden. Heeft een leidinggevende positie bij een landelijke overheidsinstelling. Zag eind 1976 zijn eerste bioscoopfilm zonder ouderlijke begeleiding in Cinema Palace in Haarlem en is sindsdien een liefhebber van (speel)films, tegenwoordig vooral via Netflix.

 

 

Drs. Jaap van Oosten, secretaris

Studeerde Indonesische talen en culturen aan de Universiteit Leiden en
Religiestudies, eveneens aldaar. Was werkzaam in de zorg; is thans gepensioneerd,
maar volop actief. Is een enthousiaste mediaconsument met een focus op inhoud
en kwaliteit. Kijkt graag documentaires, met name in de aandachtsvelden kunst en cultuur.

 

 

Rengert Elburg, bestuurslid

Studeerde pre- en protohistorie aan de Universiteit van Amsterdam. Was als archeoloog jarenlang verbonden aan het Landesamt für Archäologie Sachsen in Dresden. Was bestuurder en lid RvA bij de Deutsche Gesellschaft für Ur- und Frühgeschichte en is auteur van tientallen artikelen op zijn vakgebied. Coördineert de communicatie met lokale, regionale en nationale overheden aangaande het zoeken naar vermiste Amerikaanse soldaten uit WOII in Centraal en West-Europa.

 

 

 

RAAD VAN ADVIES EN TOEZICHT STICHTING MEERDOC

De raad van advies en toezicht van Stichting Meerdoc is een intern orgaan, dat adviseert inzake en toezicht houdt op de doelrealisatie van de rechtspersoon zoals die door het bestuur wordt verwerkelijkt. De raad bestaat uit:

 

Anneke van der Helm, lid Provinciale Staten van Noord- Holland

Anneke van der Helm-Chandansingh is Statenlid in de Provincie Noord-Holland en manager partijkantoor van de politieke partij 50PLUS. Eerder was ze raadslid in de gemeente Haarlemmermeer en eindredacteur van MeerMagazine, een politiek radioprogramma op zondag bij Meerradio in Hoofddorp. Als voorzitter van Stichting LekkerMeer was haar missie om mensen te verbinden rond een eettafel.

www.annekevanderhelm.nl

 

 

Louise de Bok, Erfgoedbeheerder bij Hoogheemraadschap van Rijnland

Louise de Bok is erfgoedbeheerder bij het Hoogheemraadschap van Rijnland en eigenaar van Bokhof Organiseren en Regelen (evenementenorganisatie). Was eerder ook communicatiemedewerkster bij streekomroep MeerRadio & MeerTelevisie in Hoofddorp. Louise doet onderzoek naar het verzets-verleden van haar grootmoeder en schrijft daarover een boek, dat in de loop van 2024 verschijnt.

 
 
 

Tjeerd Grimmius, consultant

Tjeerd Grimmius is bestuurder van woningcorporatie Own Haven Housing Association in East-Londen (ZA) en eigenaar van DTG Management & Consult BV. Eerder vervulde Tjeerd Grimmius diverse maatschap-pelijke en zakelijke functies, waaronder raadslid en wethouder in Amsterdam-Noord en directeur van een charitatieve stichting gericht op ontwikkelingssamenwerking met diverse landen in Afrika.                          www.linkedin.com/in/tjeerdgrimmius

 

 

Mr. Drs. Edgar Hennis, advocaat

Edgar Hennis, advocaat, was verbonden aan o.a. Buruma Maris -thans Houthoff -, en, als bestuursvoorzitter, aan Smithuijsen, Winters & De Vries (Haarlem & Hoofddorp). Specialismen: (internationale) contracten, samenwerkingen, joint ventures, overnames, MVO, toezicht en bestuur, bestuurdersaansprakelijkheid. Was eerder bestuursvoorzitter van Stichting MeerOmroep  (2013-2017).

 www.edgarhennis.nl

 

 

VRIJWILLIGERS STICHTING MEERDOC

Benjamin en Chiara.  Chiara van der Pijl en Benjamin Pattiruhu presenteren sinds januari 2022, meestal samen en soms individueel, in bijna elke aflevering van het Erfgoed journaal Haarlemmermeer een item. Beiden studeren kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

 

 

 

 

                                                                    
Liesbeth van Welbergen.
  Sinds 1 januari 2022 als vrijwilliger betrokken bij de presentatie van Meerdoc-activiteiten op sociale media. Met een rijkgeschakeerde achtergrond, o.a. als medewerkster van Sony Benelux, MeerJazz en producer evenementen bij MeerRadio. Artistiek, betrokken en sterk in haar netwerk.

 

 



Olga Kat. Sinds 1 november 2022 vrijwillig medewerker bij Meerdoc. Eerder werkte zij in verschillende functies bij NV Luchthaven Schiphol en bij onder andere het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep. Was ook 10 jaar vrijwilliger bij de Dierenambulance in Amsterdam. Praktische en creatieve, pro-actieve meedenkster. Adequaat en met veel ervaring in Puch’s en met cultureel erfgoed. 

 

 

 

Foto Elmar JanssenElmar Janssen is sinds 1 augustus 2023 vrijwillig medewerker bij Meerdoc, in het bijzonder voor Erfgoed journaal Haarlemmermeer. Is werkzaam in de schoonmaakbranche. Koppelt een geduldige attitude aan trefzekere technische vaardigheden – een fijne combinatie die in de praktijk zijn waarde bewijst.

 

 

 

 

Bijzondere gasten bij Meerdoc

Soms mogen wij bijzondere gasten ontvangen bij media workshops of de uitreiking van awards. Ze zijn enthousiast over onze workshops en tonen zich betrokken bij de doelstelling om deelnemers een boeiende kennismaking met de media te bieden.

Marieke Elsinga, RTV-presentatrice RTL en QMusic

Foto: Marieke Elsinga te gast bij Meerdoc op 21 mei 2019 (studio MeerRadio), met workshop deelneemsters

Marieke Elsinga, bekend van onder andere RTL Boulevard en de QMusic radioshow Mattie & Marieke, was bij ons te gast op 21 mei 2019. Zij reikte in Hoofddorp de Zilveren MeerRadio Microfoon uit: de trofee voor de beste, door leerlingen van een basisschool zelf gemaakte podcast c.q. radio-uitzending in de workshop MAAK NIEUWS BIJ MEERRADIO. Marieke is zelf in 2012 bij MeerRadio en het toenmalige MeerTelevisie begonnen.
Moreen Pattiruhu, toen eindredacteur van het MeerNieuws (het televisiejournaal voor Haarlemmermeer) begeleidde Marieke bij haar eerste televisie-optredens. Marieke presenteerde in maart 2014 ook live-uitzendingen rond de gemeenteraadsverkiezingen bij MeerTelevisie. Bram van Uchelen was toen interim-directeur bij dat station en Moreen hoofd TV. Cool hè?

Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland

CdK Arthur van Dijk, Bram van Uchelen, Moreen Pattiruhu (foto) bij Radio Aalsmeer

Arthur van Dijk, de commissaris van de Koning in Noord-Holland, was gast van Meerdoc op 22 januari 2020, bij Radio Aalsmeer. De commissaris woonde de workshop ‘Nieuws=Nieuws. Toch!?’ bij en nam er er ook zelf aan deel. Echt nieuws, nepnieuws en cyberpesten stonden centraal. “Belangrijke onderwerpen,” vindt de commissaris van de Koning – en dus reden genoeg om zelf bij deze succesvolle workshop over hot trending topics aanwezig te zijn. “Het is heel goed dat deze workshop wordt georganiseerd,” zei Van Dijk over NIEUWS=NIEUWS. TOCH!? en wisselde van gedachten met scholieren van het Alkwin Kollege in Uithoorn. Het werd een interactieve, dynamische en inspirerende middag met commissaris – en helemaal met de brugklassers van het Alkwin, die hun eigen podcast / nieuwsuitzending opnamen! Die uiteraard ook echt werd uitgezonden bij Radio Aalsmeer. Nieuws=Nieuws. Toch!? De leukste media workshop voor het VO. 


Wethouder Marja Ruigrok Haarlemmermeer te gast bij Meerdoc (foto pagina team)Wethouders in de studio
In 2017 ontving Meerdoc wethouder John Nederstigt (D66; Onderwijs; Haarlemmermeer).
In 2018 verwelkomden wij wethouder Derk Reneman (VVD; Cultuur; Haarlemmermeer).
In 2019 begroette Meerdoc wethouder Marja Ruigrok (VVD; Cultuur; Haarlemmermeer).


Meerdoc teevee. Kijk je mee?

WORKSHOP RADIO MAKEN VOOR SENIOREN

Forever Young Radio is de naam! Krasse knarren m/v nemen, na een aantal lessen en het nodige oefenen, een zelf bedachte en zelf gepresenteerde podcast op. Of radio-uitzending, zo u wilt. Compleet met muziek, jingles en bumpers. In een echte studio en onder begeleiding van een technicus en ervaren mediamensen. Bekijk het filmpje of lees hier meer.


 

ERFGOED HAARLEMMERMEER LEEFT!

Erfgoed museums in Haarlemmermeer hebben heel wat te bieden. Voor een school-uitje, een weekendbezoek, een excursie of een spannende ontdekkingsreis. Ze vroegen samen aan Meerdoc om dat binnen 2 minuten overtuigend in beeld te brengen. Primair voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Wij maakten een snelle promo voor deze waardevolle musea. Wat vind jij ervan? Dit zeggen de media.


 

NIEUWS EN NEPNIEUWS VERKIEZINGEN AMERIKA

Hoe zit het met (nep)nieuws in de Amerikaanse verkiezingscampagne? Kloppen de peilingen wel? Wat is de macht van de media? Wie betaalt eigenlijk dat hele campagnecircus – en waarom? Op deze en andere vragen krijgen leerlingen van klassen 1 t/m 4 van het VO een helder antwoord. Een online module van de leukste live mediaworkshop voor het VO: Nieuws=Nieuws. Toch!?.


 

COMMISSARIS VAN DE KONING ARTHUR VAN DIJK BIJ NIEUWS=NIEUWS. TOCH!?

De commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, bezocht de workshop Nieuws=Nieuws. Toch!? bij Radio Aalsmeer. Samen met leerlingen van het Alkwin Kollege. Interview met Van Dijk over nieuws, nepnieuws en cyberpesten. Wat die onderwerpen met elkaar te maken hebben, of nepnieuws in de politiek echt bestaat – en wat gevolgen van pesten op sociale media kunnen zijn. Op 22 januari 2020 in Aalsmeer.


 

GROEP 7 VAN DE ZWANEBLOEM WINT ZILVEREN MICROFOON 2018/12019

Marieke Elsinga reikt Groep 7 van OBS De Zwanebloem (Zwaanshoek) de Zilveren MeerRadio Microfoon 2018-19 uit. Maar als het noodliedje klonk, moest Marieke, na een WC-bezoek in de studio, het soms opdweilen… Ze vertelt het helemaal zelf! Korte impressie van de prijsuitreiking op 21 mei 2019 van dé hoofdprijs voor de leukste mediaworkshops voor het primair onderwijs in en rond HRLMR. De complete reportage zie je hier.


 

LEER INTERVIEWEN ALS EEN ÉCHTE JOURNALIST – MAAK NIEUWS ONLINE

In Corona-tijden kunnen leerlingen maar beperkt naar school. Dus gaan de leukste media workshops ook online! In deze online workshop Maak Nieuws behandelen we het onderwerp ‘interview maken’. Daarmee kunnen leerlingen in groep 7/8 van de basisschool thuis of in de klas aan de slag, onder leiding van hun juf of meester. Tips, tricks, do’s and don’ts… en meer! En daarna? Als alles weer een beetje back-to-normal is, volgen ze per groep de echte, live workshop in Aalsmeer, Amsterdam, Bollenstreek, Katwijk, Haarlemmermeer of Haarlem!


 

THUISREPORTER: ONLINE VIDEO WORKSHOP VOOR DE LOCK DOWN

Corona lock down saai? Hier is een goed vaccin! Ga met je basisschoolgroep aan de slag als thuisreporters en vlog samen je eigen Corona Journaal. Een verbindende groepservaring die je, met je leerlingen, zowel in de klas als thuis kunt doen. Kids worden razende reporters, interviewers en -wie weet- nog veel meer. Deze online instructie helpt je snel op weg – en bij vragen kun je ons natuurlijk altijd mailen. Meerdoc’s Thuisreporter. Gaat jouw groep 7 of 8 viraal?? Je ziet hier de versie van Haarlem105.

 


 

PROMO WORKSHOP NIEUWS=NIEUWS. TOCH?! (KLASSEN 1 & 2 of 3 & 4 VO)

Je zit op WhatsApp, Snapchat of Instagram. En je volgt bloggers en vloggers. Hoe deal jij met online pesten of nepnieuws? Wat maakt nieuws in de media nou écht nieuws – en waarom? Het gaat allemaal over keuzes maken, kritisch zijn en het kennen van je eigen gedrag. En dat van anderen… Ontdek nieuwe dingen, do’s & dont’s in de workshop Nieuws=Nieuws. Toch?! De leukste media workshop voor klas 1 & 2 of 3 & 4 VO.


 

PROMO WORKSHOP MAAK NIEUWS… (VOOR GROEPEN 7 & 8 PO)

Zit jij op een basisschool? Leer berichten maken over nieuws uit jouw omgeving. Leer presenteren voor de radio. En maak kennis met radiotechniek. Duik er in met de media workshop Maak Nieuws. Speciaal voor de groepen 7 & 8. Je maakt je eigen nieuwsuitzending, compleet met jingles, in een professionele radiostudio. Jullie zijn de officiële Maak Nieuws Radio Crew! Maak Nieuws… De leukste media workshop voor het primair onderwijs.


 

MAAK JE EIGEN PODCAST BIJ RADIO AALSMEER (KLASSEN 1 & 2 of 3 & 4 VO)

Verken een echt mediastation en ontdek hoe nieuws wordt gemaakt. Maar kom ook meer te weten over het verband tussen nepnieuws en cyberpesten. Neem met je klas een eigen, zelfgepresenteerde podcast op in een professionele studio. En hoor je podcast terug in een officieel liveprogramma bij Radio Aalsmeer… Het kan allemaal in de leukste mediaworkshop voor de klassen 1 t/m 4 van het VO: Nieuws=Nieuws. Toch!?


 

DE LEUKSTE MEDIA WORKSHOPS…. ONDERWEG MET MEERDOC

De leukste media workshops hebben best een serieuze ondertoon. Bram en Moreen vertellen daarover in het live-programma Onderweg. En dan gaat het over ‘je eigen redactie zijn’, feiten checken en nadenken over wat je doet met berichten die je ontvangt. Want soms is wat nieuws lijkt eigenlijk nepnieuws. media-ethiek, mediawijsheid en burgerschapsvorming zijn dan ook ingrediënten van elke Meerdoc media workshop.

Banner, illustratie van webpagina: Jos Jaspers (citaat) over de leukste media workshops