verbindt mensen, media en maatschappij

Nu even geen mediaworkshops. Want: Corona

Meerdoc heeft besloten dat in het komende seizoen helaas geen mediaworkshops kunnen plaatsvinden. Dat vinden we echt heel jammer, te meer omdat op diverse locaties al enkele tientallen boekingen genoteerd stonden. Echter, de actuele ontwikkelingen rond het Corona-virus maken dat een veilige uitvoering in de praktijk onhaalbaar is. En dat de risico’s die uitvoering met zich mee zou brengen te groot zijn voor alle betrokkenen.

Waarom?
De meeste studio’s van lokale radio- en televisiestations zijn niet ruim genoeg om een grote groep deelnemers, begeleiders en docent(en) te ontvangen met in achtneming van de 1,5 meter-regel. Ook is in veel gevallen in de opnameruimtes geen of onvoldoende ventilatiemogelijkheid. Een deel van de betrokken vrijwilligers is op grond van leeftijd extra kwetsbaar. Sommige stations hebben ons laten weten überhaupt geen groepen gasten te willen ontvangen zo lang er geen Corona-vaccin is. En tenslotte is gebleken dat jongeren wellicht niet altijd ziek worden wanneer zij het virus opdoen, maar het wel kunnen verspreiden. Deze optelsom maakt het noodzakelijk verantwoordelijkheid te nemen. Verantwoordelijkheid in de eerste plaats ten opzichte van deelnemers, hun ouders/begeleiders, docenten en medewerkers van de RTV-stations waarmee wij samenwerken (Radio Aalsmeer, BO Omroep voor de Bollenstreek, Haarlem105, MeerRadio in Haarlemmermeer, SALTO Amsterdam en RTV Katwijk).

Hoe nu verder?
Het aanbod voor jongeren en senioren blijft gewoon aanwezig. Wij blijven ook werken aan publicitaire impulsen om de bekendheid van de mediaworkshops verder uit te bouwen. Zodra er werkbare oplossingen zijn om de workshops zonder gezondheidsrisico’s uit te voeren, pakken we de draad weer op. Uiteraard na goed overleg met de betrokken RTV-stations, cultuurmakelaars, scholen en andere organisaties.

En intussen… voor de stations
Van de PO-workshop (groep 7 en 8) Maak Nieuws is een gratis online module beschikbaar. Bekijk hier. Deze module kun je op jullie YouTube-kanaal plaatsen en op de je website embedden. Ook is er de gratis online PO-vlogworkshop Thuisreporter. Als je dat wilt monteren we dat filmpje voor jouw station kosteloos af, met jullie logo en eventuele jingle(s). Laat maar weten! Bekijk hier de versie van Haarlem105.

Dit najaar zullen we ook een module van de VO-workshop (klas 1, 2, 3, 4) Nieuws=Nieuws. Toch!? digitaal aanbieden. Zo houden jullie en wij de aandacht bij scholen en senioren vast – met het oog op betere tijden. Die, als het een beetje meezit, best snel zouden kunnen komen. Eén ding is zeker: zodra het weer kan, staan wij als eerste klaar om groepen junioren en senioren te ontvangen!

Let’s keep in touch
Laten we in de komende maanden vooral in contact zijn. Om zo de samenwerking te onderhouden en -wie weet- nieuwe plannen te smeden. Voor nu: stay OK, doe alles veilig en blijf tv- en ‘radioactief’. Tot gauw!