verbindt mensen, media en maatschappij

Nog wat moeite met taal en tóch een eigen radio-uitzending of podcast maken. Kan dat?

Jazeker, dat kan! Want de leukste mediaworkshop voor leerlingen in de leeftijd van de groepen 7 en 8 PO heeft een beproefde variant. Een variant die speciaal is ontwikkeld voor kinderen die slim en creatief zijn, maar daar niet altijd uitdrukking aan kunnen geven. Dat zit zo.

Vaak verrassend goed
Het kan om kinderen gaan die nog niet zo lang in Nederland wonen. Of die net weer terug zijn in Nederland, na een langer verblijf in het buitenland. Onze taal iets minder beheersen kan ook andere oorzaken hebben. Wat ook de reden is: in de workshop-variant Maak Nieuws voor kinderen van ca. 10 tot 12 jaar met een taalprobleem komen ze volledig tot hun recht. Ze presenteren hun eigen radio nieuwsuitzending of podcast. Vaak met een verrassend goed resultaat! En altijd: met héél veel inzet en enthousiasme.

Somaya Moll Huiswerkbegeleiding mediaworkshop in Hoofddorp (foto), bij MeerRadio en met Bram van Uchelen en Moreen PattiruhuSchitteren als een pro
Deze workshop-variant is ontwikkeld door Meerdoc in samenwerking met profes­ionele huiswerkbegeleiders, doelgroepdeskundigen en docenten. Het gebruikelijke programma van de succesvolle workshop Maak Nieuws is zo aangepast, dat leerlingen met een taalachterstandje tóch volop kunnen schitteren als nieuwslezer, interviewer, podcast­presen­tator, site kick of (radio)technicus. Met hun kameraadjes maken ze een echte uitzending, compleet met muziek, fillers en jingles. Tof!

In een echte studio
De kinderen nemen hun uitzending op in een professionele mediastudio, onder deskundige begeleiding.
De uitzending wordt afgemonteerd door een technicus en is daarna voor hen beschikbaar én ook echt via een mediastation beluisterbaar. Dat is niet alleen supercool, maar ook heel leerzaam. En bewezen in de praktijk: onder andere voor Kopklas Amsterdam (tweede prijs Zilveren MeerRadio Microfoon 2019!) en Moll Huiswerkbegeleiding verzorgde Meerdoc al deze speciale workshops.

Neem gerust contact op
Bent u betrokken bij Kopklas-onderwijs, een huiswerk begeleidingsorganisatie, remedial teaching of bij andere onderwijsactiviteiten gericht op kinderen met een uitdaging waar het taal of andere competenties betreft? U en uw leerlingen kunnen de leukste media workshops beleven in Aalsmeer, Amsterdam, de Bollenstreek, Haarlem e.o., Haarlemmermeer en Katwijk. U bent van harte welkom. Neem contact op voor meer informatie!

Workshop voor Kopklas • Kopklassen mediaworkshop • taalprobleem • de leukste media workshops