de leukste mediaworkshops

Meerdoc presenteert boektrailer biografie Ida Simons

Naast mediaworkshops verzorgt Meerdoc ook mediaproducties.
Bijvoorbeeld boektrailers: videopresentaties rond een nieuw (e-)boek.

In samenwerking met Neerlandica Mieke Tillema en Uitgeverij Cossee produceerden wij een boektrailer rond de biografie Ida Simons: pianiste, schrijfster, overlevende.

Vóór de Tweede Wereldoorlog was de Joodse Ida Simons een gelauwerd concertpianiste, die onder andere optrad met het Concertgebouw Orkest. Door de Duitsers werd zij naar Westerbork en vervolgens naar Theresiënstadt gedeporteerd – en overleefde.

Foto van Mieke Tillema, biografe van Ida Simons
Mieke Tillema

Een dwaze maagd – boek van het jaar
Na de oorlog maakte ze een grandioze come back, maar nu als schrijfster. Haar roman Een dwaze maagd was in 1960 zelfs het Boek van het Jaar. De heruitgave van dit boek stond in 2014 maandenlang hoog in de lijsten van Nederlandse bestsellers; de vertaalrechten zijn verkocht aan meer dan 20 landen.

Mieke Tillema, biografe Ida Simons
Mieke Tillema, oud-lerares Nederlands aan het Stedelijk Gymnasium Haarlem, deed uitgebreid onderzoek en schreef een prachtige biografie over het even bewogen als boeiende leven van Ida Simons. Ze vertelt er met veel bevlogenheid over in dit filmpje over de biografie Ida Simons. Pianiste, schrijfster, overlevende. Het boek werd gelanceerd met een signeersessie bij boekhandel De Vries Van Stockum in Haarlem.

Recensies en publiciteit biografie Ida Simons
In Aeternum Mirabile Lectu (editie juni 2021): ‘Mieke Tillema gunt ons een voorproefje via dit filmpje, waarin ze haar fascinatie voor Ida Simons aanstekelijk verwoordt.’
Crescas, instituut voor Joodse educatie aan volwassenen (24-7-21) en ook dit artikel (22-7-21)
Haarlems Dagblad, 01-7-21: ‘Mieke Tillema deed acht jaar onderzoek naar Joodse pianiste en schrijfster’. Auteur: Judy Nihof.
• AVRO-TROS; Opium, podcast; 02-7-21: Annemieke Bosman spreekt Neerlandica Mieke Tillema over haar boek Ida Simons. Pianiste, schrijfster, overlevende.
VPRO, OVT, podcast; 04-7-21; ‘Mieke Tillema vertelt waarom we Ida Simons nooit meer mogen vergeten’.
Het Parool, 08-7-21: ‘Neerlandica Mieke Tillema schetst het leven van een getalenteerde vrouw.’
Den Haag Centraal, 14-7-21: ‘Ontroerend en onthutsend. Lees deze prachtige biografie.’ Recensent: Mario Molengraaf.
Trouw, 24-7-21: ‘Tillema weet Simons levendig te portretteren.’ Recensent: Sylvia Heimans.
De Standaard (België), 24-7-21: ‘Het werkstuk van Mieke Tillema is de weerslag van grondige research.’ Recensent: Peter Jacobs.
Allesoverboekenenschrijvers.nl: ‘Er komt een beeld naar voren van een zorgvuldig, moedig en grappig mens dat ons een aantal heel mooie en ontroerende boeken heeft nagelaten.’
De mooiste gesprekken uit Het Oog (NOS; 04-5-19): ‘Vermaak in Westerbork’; Mieke Tillema over cabaret, theater en bonte avonden voor kampbewoners en kampleiding. Podcast.

Facebook bericht van Uitgeverij Cossee over de boektrailer bij de biografie van Mieke Tillema over Ida Simons. Illustratie bij artikel over biografie Ida Simons.

Boek bestellen? Dat kan hier.

 

 

Biografie Ida Simons • boektrailer • Mieke Tillema • Uitgeverij Cossee • Meerdoc media producties
book trailer biography Ida Simons • bande-annonce biographie Ida Simons • biografía Ida Simons
trailer do livro biografia Ida Simons • boktrailer biografi Ida Simons • David Simons
Een dwaze maagd • Vor Mitternacht • Une heure avant midi • Ida Simons-Rosenheimer