verbindt mensen, media en maatschappij

Meerdoc lanceert online workshops ‘Thuisreporter’ en ‘Maak Nieuws’ voor basisscholen

Alle leerlingen zitten thuis, dus dáár is veel nieuws te halen! Meerdoc heeft daarom online workshops voor de groepen 7 & 8 van basisscholen bedacht: Thuisreporter en Maak Nieuws module interviewen. Doet jouw groep ook mee?

Leerlingen als razende reportersThuisreporter (online workshop PO) beeldmerk, illustratie bij blogartikel
De ‘thuisreporters’ (leerlingen) maken zelf, aan de hand van duidelijke opdrachten en onder leiding van de klassenleerkracht, opnames met hun smartphone of tablet. Over hoe ze omgaan met deze situatie. Wat ze doen – en hoe het met hen en met hun familie gaat. Wij monteren het af naar een echt Corona Journaal, in een dynamische ‘nieuwsvormgeving’. Hoe mediawijs wil je het hebben?

Nu al live in Haarlemmermeer, Amsterdam en Haarlem
De streekomroep van Haarlemmermeer, MeerRadio, bijt de spits af. MeerRadio Thuisreporter is live sinds donderdag 9 april 2020. Bekijk het filmpje. Het project wordt in Haarlemmermeer ondersteund door Pier K, het centrum voor kunst en cultuur. En onze online workshop Maak Nieuws (module: interviewen als een journalist) door Mocca Amsterdam. Maar ook door de mediastations  Haarlem105 en SALTO Amsterdam.

Bereik meer met Meerdoc
Thuisreporter is uiteraard ook beschikbaar voor andere mediastations waarmee Meerdoc werkt. Het filmpje en het project krijgen dan de look and feel van jouw station. Belangstelling? Neem contact op.

Bekijk ook ons aanbod van de leukste live media workshops: https://meerdoc.nl/workshops/