verbindt mensen, media en maatschappij

“Meerdoc helpt erfgoed van stoffig imago af”

Foto bij artikel over filmpje Erfgoed Leeft! op site Meerdoc

“Meerdoc heeft de juiste snaar weten te raken en het erfgoed van het stoffig imago afgeholpen”. Dat zegt de erfgoed coördinator in Haarlemmermeer, Hans Bossmann, in de plaatselijke krant HC Nieuws van 18 december 2020.

Aanleiding is de ‘premiere’ van het promofilmpje Erfgoed Leeft!, dat Meerdoc realiseerde in opdracht van de samenwerkende erfgoedlocaties in Haarlemmermeer en namens hen in opdracht van Pier K en MeerRadio.

De promoclip Erfgoed Leeft! verbindt erfgoed van vroeger met jongeren van nu. En laat zien dat erfgoed niet van gisteren is, maar de wereld om je heen. Die van nu, die van vroeger én die van morgen – want in het heden zit de toekomst al verborgen. Primair gericht op ICC-ers van basisscholen in Haarlemmermeer is de boodschap: erfgoed is geen statische ‘ouwe meuk’, maar tastbaar bewijs voor een superspannende ontdekkingsreis die inspireert, motiveert, boeit en bindt. Oók als je pas 10 of 12 jaar oud bent. Of misschien wel: juist dan!

Levendig beeld 
“Leerkrachten hebben geen tijd meer om een halve documentaire te bekijken als mogelijk onderwerp voor een klasse-uitje (…) Het is een levendig beeld geworden, waar de betrokkenen tevreden over zijn. Wij zijn op zoek naar stevige verbinding tussen scholen en erfgoedinstellingen,” aldus Hans Bossmann in HC Nieuws. “We willen tonen dat Haarlemmermeer op dit gebied heel wat te bieden heeft. Erfgoedonderwijs kwam altijd op de laatste plaats. Als een school aan cultuur gaat doen, gaan muziek, dans, beeld en theater voor. Wij willen dat de komende jaren veranderen.”

Meerdoc mediaproducties. Alleen op verzoek.
Naast de leukste mediaworkshops produceert Meerdoc dus ook overtuigend beeldmateriaal. Maar: alleen op verzoek. Wij vertellen graag meer over videomarketing, naam maken, publiek inspireren en generaties verbinden. En over bereik creëren. Belangstelling voor een publiciteit genererende videoproductie? Welkom. Ga naar contact en stuur ons een mailtje.
Meer dan 1 miljoen hits scoren? Kan ook: https://meerdoc.nl/workshops/#mediaproductiesenmeer

Bekijk krantenbericht: https://www.hcnieuws.nl/premium/lokaal/onderwijs/485727/gemeentelijk-erfgoed-strijdt-trailer-om-plek-op-schoolkalender/smjZtGwXksk1Z6BcPmfeo5StlaLkSzdDIh8DhpVJE_TrlWw9B9wucfGKA76loTKdxlAxTn7kQcQkKEjW2uANVxlKUTniWtLRICqvYiGhU8D_au4H1ug3dwVyInxI6V_i

Weergave van krantenbericht over door Meerdoc.nl geproduceerde promofilm / promovideo over erfgoed en musea in Haarlemmermeer

 

Erfgoed Haarlemmermeer • Erfgoed Leeft • Erfgoedlocaties in Haarlemmermeer • Meerdoc mediaproducties
Kijk het Erfgoed journaal Haarlemmermeer, eerste aflevering