verbindt mensen, media en maatschappij

Groep 7/8 PO? Leer alles over podcasten en radio maken bij Haarlem105

Bij Haarlem105, hét mediastation voor Haarlem, Heemstede en Bloemendaal, kun je als groep 7 en 8 van het primair onderwijs nu een superleuke workshop doen. Je leert podcasten en radio maken. Je leert radiotechniek, nieuwsberichten uitzoeken én presenteren zoals een echte nieuwslezer of DJ dat doet. Dat wil jij toch ook?

Vanaf het begin van schooljaar 2021/’22* gaan we van start met de workshop Maak Nieuws bij Haarlem105. Helemaal op maat gemaakt voor groepen 7 en 8. De leerlingen krijgen eerst een voorbereidende les in de klas (1,5 uur). Een journalist vertelt ze alles over nieuws maken en podcasten. Een week later bezoekt de groep de studio’s van het radio- en televisiestation Haarlem105 (eveneens 1,5 uur). Ze krijgt een rondleiding en werkt, onder deskundige begeleiding van journalisten en mediamensen, toe naar een eigen uitzending. Compleet met een nieuwsbulletin, interview, nieuwtjes van de school, weerbericht en natuurlijk met jingles en bumpers. Helemaal zelf gepresenteerd. Hun nieuwspodcast wordt opgenomen, afgemonteerd en door Haarlem105 ook echt uitgezonden. En is als audiofile op internet beschikbaar – dus ook buiten Zuid-Kennemerland wereldwijd beluisterbaar!

Onvermoede talenten komen bovendrijven
De workshop Maak Nieuws bij Haarlem105 besteedt veel aandacht aan samenwerken in de groep, taalbeheersing en presentatievaardigheden. Het is tegelijk een bijdrage aan persoonsontwikkeling en burgerschapsvorming, waarbij ieder kind een actieve rol heeft. Als radiotechnicus, presentator, interviewer, redacteur of geïnterviewde. Een kennismaking met en onderdompeling in de media, die de fantasie prikkelt en waarbij onvermoede talenten niet zelden komen bovendrijven. Kortom, een inhoudsvol evenement waarover in de groep nog lang zal worden nagepraat. En tegelijk een even leuke als leerzame ervaring, die desgewenst kan worden ingebed in een breder lesprogramma over media, journalistiek en publiciteit.

Zo kunt u als basisschool de workshop boeken
Ga voor meer informatie naar https://haarlem105.nl/over-ons/educatie.
Boeken kan via educatie@haarlem105.nl
De workshop wordt gegeven op maandagen, dinsdagen en woensdagen. Dat geldt zowel voor het gedeelte in de klas als het gedeelte in de studio. U betaalt de kosten vooraf. De boekingstermijn is minimaal 2 maanden van tevoren. Annuleren kan tot 2 weken vóór de geplande uitvoering. Bij latere annulering bent u de kosten voor de workshop verschuldigd. Indien mogelijk zal u een alternatieve uitvoeringsdatum worden aangeboden, mits realiseerbaar in hetzelfde schooljaar.

Het officiële Maak Nieuws Radio Crew T-shirt. Exclusief voor jonge mediatycoons!
Om de ervaring van uw groepen 7/8 helemaal compleet te maken trakteert u de leerlingen op het officiële Maak Nieuws Radio Crew T-shirt. Een blijvende herinnering aan een toch al onvergetelijk evenement, dat zal worden uitgereikt na afloop van de workshop. Voor details check de goodies shop.

De leukste mediaworkshops in Zandvoort en Velsen
Uiteraard zijn groepen 7/8 PO van scholen uit Zandvoort en Velsen ook van harte welkom bij de workshop Maak Nieuws bij Haarlem105! Daarbuiten gevestigd? Dan kunt u voor de leukste mediaworkshops terecht bij BO, Omroep voor de Bollenstreek, RTV Katwijk, MeerRadio in Hoofddorp, Radio Aalsmeer en SALTO Amsterdam.

(*) Indien in het najaar van 2021 en/of de eerste helft van 2022 nog of opnieuw beperkende Corona-maatregelen vanwege de Rijksoverheid gelden, dan houden wij ons daar uiteraard aan. Dat kan dus betekenen: minder deelnemers per groep of geen doorgang van de workshop. Is dat het geval, dan ontvangen betrokkenen steeds tijdig bericht.

 

Maak Nieuws bij Haarlem105 • De leukste mediaworkshops • Zilveren Haarlem105 Radiomicrofoon • Groep 7 en 8 PO workshop Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Velsen • Journalist in de klas • Podcast maken voor basis scholen • Burgerschapsvorming