verbindt mensen, media en maatschappij

“Fort bij Aalsmeer ziet er straks bijna weer net zo uit als toen het werd gebouwd, in 1904”

“Na de restauratie ziet het Fort bij Aalsmeer er weer bijna net zo uit als toen het gebouwd werd in 1904. En het biedt dan net als nu onderdak aan CRASH ’40-’45, dat bovendien flink uitbreidt. Daarnaast komen er werkplekken voor kunstenaars in het fort.”

Dat zegt Willem van Iterson, senior projectleider bij Stadsherstel Amsterdam in het 3e Erfgoed journaal Haarlemmermeer (2e seizoen). Stadsherstel is de eigenaar van het Fort bij Aalsmeer. In de reportage met Van Iterson zijn fraaie historische plattegronden en situatieschetsen van het fort te zien, die dateren uit 1906.

Burgemeester in Stompe Toren
Ook in deze aflevering van het Erfgoed journaal Haarlemmermeer een impressie van de opening van het culturele seizoen in Stompe Toren Spaarnwoude door burgemeester Marianne Schuurmans. Erfgoedvrijwilliger Bram Verbeek (86) is de beheerder van De Witte Boerderij in Hoofddorp. Hij krijgt van De Klaverman het glazen Klavertje Vier als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet.

Reporters in de boot genomen
Benjamin & Chiara (foto rechts), de twee jonge reporters van het Erfoed journaal Haarlemmermeer, gingen op jubileumbezoek bij het pontje bij Cruquius. Want ‘De Groene Stroomboot’, zoals hij officieel heet, bestaat 25 jaar. Ze spraken met opvarenden en vrijwillige schippers en verkenden ter plekke de mooie omgeving aan weerszijden van de Ringvaart.

Stoomauto en Kijkkaart erfgoedlocaties
In de Erfgoed UIT-tips dit keer de aanwezigheid van een stoomauto uit 1909 op 2 juli in het Stoomgemaal Halfweg en, voor scholen, de gloednieuwe Kijkkaart, waarop alle samenwer­kende erfgoedinstanties van Haarlemmermeer in het landschap zijn getekend.

Kortom, het Erfgoed journaal Haarlemmermeer. Een productie van MeerRadio met Meerdoc als uitvoerend producent. Bekijk het maar!

 

Erfgoed journaal Haarlemmermeer wordt mede mogelijk gemaakt door: